• Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Torrents
    • Login

Προβλημα με utorent

Scheduled Pinned Locked Moved Ελληνικά (Greek)
    36 Posts 3 Posters 176 Views 1 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • ipposI Offline
      ippos
      last edited by

αυτο εννοεις? (συγνωμη αν σε κουραζω)

2012-11-28 Uwe: removed picture, because it contains the private secrete passkey.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • DaxD Offline
        Dax
        last edited by

Αυτό εννοώ. Και δε με κουράζεις καθόλου! :cool2:

(Σημ.: Η εικόνα που ανέβασες μας ήταν πολύ χρήσιμη, αλλά αφαιρέθηκε για τη δική σου προστασία: περιείχε το μυστικό σου passkey)

Δεν ήξερα ότι έχεις το μTorrent στα Ελληνικά, αλλιώς θα χρησιμοποιούσα τους ελληνικούς όρους για να σε διευκολύνω. 😊

Αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι ότι η έκδοση του μTorrent που χρησιμοποιείς είναι συμβατή τόσο με τον ιχνηλάτη (tracker) του site μας όσο και με το λειτουργικό σου σύστημα (Win8).
        Δοκίμασε να κλείσεις τον υπολογιστή σου και το router σου για κανένα πεντάλεπτο. Έπειτα άνοιξε πρώτα το router, περίμενε λίγο και μετά άνοιξε τον υπολογιστή σου. Καμιά φορά μπλοκάρεται η σύνδεση και χρειάζεται να ξεκολλήσει. Δεν είναι ακριβώς επιστημονικός αυτός ο τρόπος αλλά λειτουργεί!
        Στο μεταξύ θα συμβουλευτώ και άλλους moderators και αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, θα έχω νεότερα να σου πω. 🙂

Explore the Wrestling SIG. Let's wrestle!
        https://community.gaytor.rent/index.php?board=121.0

• ipposI Offline
          ippos
          last edited by

Σε ευχαριστω πολυ, δοκιμασα να κανω επανεκκινηση το ρουτερ, αλλα δεν ειδα αλλαγη.
          σε ευχαριστω παρα πολυ παντως και αν μαθεις κατι αλλο θα με βοηθουσες αφανταστα, γιατι ναι μπορω να κατεβαζω αλλα δεν μπορω να κανω seed οποτε το ratio θα με καταστρεψει  :blownose: :blownose: :blownose: :blownose: :blownose:

• DaxD Offline
            Dax
            last edited by

Έχω ήδη αφήσει μήνυμα στους υπόλοιπους moderators και όταν έχω τη λύση θα τη δημοσιεύσω αμέσως.
            Αν ανησυχείς για το ratio, μπορείς να ανεβάσεις κάποιο νέο torrent για να βελτιωθεί. 🙂

• DaxD Offline
              Dax
              last edited by

Λοιπόν, έχω νεότερα. Αν χρησιμοποιείς το avast! ως antivirus πρόγραμμα, τότε ξέρω τι ευθύνεται και πώς να το διορθώσεις.
              Περιμένω να μου πεις αν πράγματι χρησιμοποιείς το avast!

• ipposI Offline
                ippos
                last edited by

ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι το avast χρησιμοποιωω περιμενω εντολες  😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

• DaxD Offline
                  Dax
                  last edited by

OK. Το έχεις στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά;

• ipposI Offline
                    ippos
                    last edited by

στα ελληνικα :cheesy2:

• DaxD Offline
                      Dax
                      last edited by

Λοπόν, το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο σε όσους χρησιμοποιούν Windows 8 σε συνδυασμό με το avast! Δεν έχει να κάνει με το μTorrent - θα είχες το ίδιο πρόβλημα ακόμη κι αν χρησιμοποιούσες άλλο BitTorrent client, π.χ. Vuze.
                      Λύνεται με το να διακόψεις την Ασπίδα Δικτύου (Network Shield) του avast! Στο αριστερό μενού του avast! πηγαίνεις στο Ασπίδες Πραγματικού Χρόνου, επιλέγεις Ασπίδα Δικτύου και πατάς Διακοπή (επάνω δεξιά με κόκκινο). Σου δείχνω και τη φωτογραφία για το πού θα το βρεις:

Φυσικά έχεις και τη θεωρητική επιλογή να αλλάξεις λειτουργικό ή πρόγραμμα antivirus, αλλά νομίζω ότι θα προτιμήσεις τη λύση που σου προτείνω. Δεν έχει σοβαρές επιπτώσεις στην προστασία του υπολογιστή σου. Ενημέρωσέ με μόλις το δοκιμάσεις!
                      :cool2:

• ipposI Offline
                        ippos
                        last edited by

το προβλημα λυθηκε αγαπημενε μου Dax
                        σε ευχαριστω παρα πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
                        :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
                        :love: :love: :love: :love: :love: :love:

• DaxD Offline
                          Dax
                          last edited by

Χαίρομαι πολύ που το πρόβλημα λύθηκε!!! :cheers:
                          Καλό βέβαια θα είναι να ενισχύσεις την προστασία του δικτύου σου με άλλους τρόπους, π.χ. ένα καλό firewall, Site Advisors, το NoScript plug-in, Ad blockers κλπ.

Ελπίζω να σε βλέπουμε συχνά από δω και πέρα στο φόρουμ. Ετοιμάζουμε και άλλα πράγματα και θέλουμε ιδέες και συμμετοχή!
                          😉

• ipposI Offline
                            ippos
                            last edited by

εχεις να μου προτεινεις firewall?

• DaxD Offline
                              Dax
                              last edited by

Η πολιτική του site δε μου επιτρέπει να σου προτείνω συγκεκριμένα εμπορικά προϊόντα. Μπορείς να χρησιμοποιείς το firewall των Windows, εφόσον έχεις αυτό το λειτουργικό. Και κάνε ταυτόχρονα την έρευνά σου για κάτι καλύτερο.

• Herakles83H Offline
                                Herakles83
                                last edited by

Γεια!
                                Είμαι χρήστης Mac και αντιμετοπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον προηγούμενο φίλο. Κατεβάζω χωρία κανένα πρόβλημα και η τελίτσα είναι πράσινη, αλλά μόλις κατεβάσω δεν μπορώ να κάνω seed, κοκκινίζει η τελία. Χρησιμποιώ την έκδοση Version 1.8.0 (28575) για Mac.
                                Υπάρχει φως στο τούνελ μιας και αυτό μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα με το ratio μου;

Ευχαριστώ

Bears bears bears! Looking for a good time!

• DaxD Offline
                                  Dax
                                  last edited by

Γεια σου, Herakles83! Και καλωσήρθες στο Ελληνικό Φόρουμ!

Το μTorrent Mac 1.8.0 (build 28575) είναι συμβατό με τον tracker μας, οπότε κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.

Αν χρησιμοποιείς κι εσύ το avast!, τότε οι πιθανές λύσεις είναι δύο:

1. ή αλλάζεις antivirus
                                  2. ή απενεργοποιείς την Ασπίδα Δικτύου (Network Shield) του avast! (όπως περιέγραψα παραπάνω)

Αν δε χρησιμοποιείς avast!, τότε χρειάζομαι κάποιες περισσότερες πληροφορίες για να σε βοηθήσω:

1. Τι μήνυμα σού εμφανίζει στο μTorrent για τον tracker μας: π.χ. offline, connection timed out, scrape not supported, tracker sending invalid data κλπ.
                                  2. Ποιο antivirus έχεις;
                                  3. Xρησιμοπoιείς κάποιο firewall; Αν ναι, ποιο; Έχεις προσθέσει εξαίρεση στο firewall για το μTorrent;
                                  4. Χρησιμοποιείς μήπως κάποιο proxy (διαμεσολαβητή) ή VPN;

Θα προσπαθήσω να είμαι σήμερα συνεχώς online και θα περιμένω νέα σου. Θα με βοηθούσε αν ήξερα ποια γλώσσα (Ελληνικά ή Αγγλικά) έχεις επιλέξει για το user interface του μTorrent και του antivirus. Μην ανησυχείς, θα βρεθεί λύση.
                                  Περιμένω νεότερα.

• DaxD Offline
                                    Dax
                                    last edited by

Γεια σου, Ηρακλή, ξανά!

Αν το μήνυμα που σου εμφανίζει είναι το παρακάτω:
                                    Error: Can't open .torrent file: ~/utorrent/[torrent name].torrent/
                                    τότε το μTorrent ψάχνει σε λάθος μέρος για τα αρχεία .torrent.

Το πρόβλημα λύνεται εύκολα:

1. Κάνε δεξί κλικ επάνω στο torrent που έχεις στο μTorrent.
                                    2. Επιλέγεις Advanced (Προχωρημένες) και μετά Set Download Location (Ορισμός Τοποθεσίας Λήψης).
                                    3. Ως download location (τοποθεσία λήψης) επιλέγεις το μέρος του υπολογιστή σου που έχεις το συγκεκριμένο αρχείο torrent (π.χ. Computer/Users/[Your Username]/Downloads)

Έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και αν ακολουθήσεις τα βήματα που σου είπα, θα διορθωθεί.
                                    Αν δεν αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα, τότε χρειάζομαι τις πληροφορίες που σου ζήτησα στο προηγούμενο post.

• Herakles83H Offline
                                      Herakles83
                                      last edited by

Άλλαξα και έβαλα την έκδοση Version 1.6.5 (27624). Έκανα και re enter τα ports στη σελίδα του router και λύθηκε το πρόβλημα απλά δεν ξέρω αν λύθηκε μόνιμα, μιας και γενικά ήταν πράσινη η ένδειξη κάτω αλλά τώρα μου έγινε πάλι κίτρινη.
                                      Antivirus δεν έχω και έχω ορισμένο σωστό φάκελο που κατεβαίνουν τα torrents μου ( δεν είμαι δα και τόσο άσχετος  😛 )
                                      Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα θα το βρώ που θα μου πάει..

• DaxD Offline
                                        Dax
                                        last edited by

Γεια σου, Ηρακλή!

Όταν κάποιος μου γράφει για πρώτη φορά, δεν μπορώ να ξέρω το βαθμό εμπειρίας του. Δεν ήθελα να υπαινιχθώ ότι είσαι άσχετος. Αντίθετα, μπορώ να διαπιστώσω πλέον ότι έχεις αρκετή εμπειρία με τα torrents και τις ρυθμίσεις του client που χρησιμοποιείς. 🙂

Μου δίνεις, όμως, λίγες πληροφορίες και με οδηγείς σε υποθέσεις.
                                        Μια και δεν αναφέρεις τίποτα, υποθέτω ότι δεν χρησιμοποιείς proxy, VPN ή NAT. Υποθέτω, επίσης, ότι δεν έχεις ενεργοποιημένο το Mac Firewall (ή άλλο firewall), ή αν έχεις, φαντάζομαι ότι έχεις φροντίσει να προσθέσεις εξαίρεση για το μTorrent.

Αν η τελεία εναλλάσσεται από πράσινη σε κίτρινη και μετά πράσινη και μετά ξανά κίτρινη, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι συχνό φαινόμενο σε χαμηλής δραστηριότητας torrents που αυτή τη στιγμή δεν έχουν ενεργούς leechers που τα κατεβάζουν.

Δε μου αναφέρεις τι μήνυμα γράφει στο tab Trackers > Status για τα torrents του tracker μας. Αν γράφει working, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν βρεθεί κάποιος χρήστης που θα επιλέξει να τα κατεβάσει, τότε αυτά θα ξεκινήσουν να κάνουν seeding. Αν γράφει κάποιο άλλο μήνυμα, τότε είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να ξέρω το μήνυμα για να μπορώ να σου προτείνω λύσεις.

Τώρα που εγκατέστησες το μTorrent Mac 1.6.5, εξακολουθείς να μην μπορείς να κάνεις seeding; Συμβαίνει το ίδιο και με τα torrents από public trackers;

Εκτιμώ το γεγονός ότι προσπαθείς να βρεις λύση μόνος σου (κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σου). Αλλά αν θέλεις να σε διευκολύνω στην προσπάθειά σου, θα ήθελα λίγες περισσότερες πληροφορίες.

Ελπίζω να βρεις σύντομα λύση (αν δεν έχει βρεθεί ήδη) με ή χωρίς τη βοήθειά μου.
                                        Θα το εκτιμούσα πολύ αν με ενημέρωνες για νεότερες εξελίξεις.
                                        🙂

• Herakles83H Offline
                                          Herakles83
                                          last edited by

Σε ευχαριστώ και πάλι που ασχολείσαι μαζί μου..
                                          Λίγες πληροφορίες ακόμα μπας και μπορέσεις και με βοηθήσεις μιας και για 2 μέρες λειτούργησε άψογα και από χθες είχα πάλι περιστασιακά κόκκινη τελεία.

• Firewall ανενεργό
                                          • Δεν έχω antivirus
                                          • η θύρα (10787) είναι ορισμένη σταθερή και καταχωρημένη στη σελίδα του router για UPnP διακίνηση
                                            Σου επισυνάπτω και ένα screenshot αν μπορείς να μου πεις τα αν κάτι έχω λάθος.

Σε ευχαριστώ και πάλι

Screen Shot 2012-12-18 at 4.44.10 PM.png

• DaxD Offline
                                            Dax
                                            last edited by

Σ' ευχαριστώ για το screenshot.

1. Στο κάτω μενού του μTorrent, στο tab Trackers > Status, γράφει working για τα torrents που κάνεις seeding (όπως στην εικόνα);

Αν γράφει working, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα στο seeding. Σ' αυτή την περίπτωση, μάλλον το πρόβλημα είναι στο configuration και ακολούθησε το παρακάτω βήμα.

1. Στο επάνω μενού, πήγαινε Options και επέλεξε Setup Guide. Θα σου εμφανιστεί ένα παράθυρο σαν αυτό:

Πάτησε Run tests. Το μTorrent θα τρέξει ένα διαγνωστικό τεστ για το δίκτυό σου και θα ρυθμίσει κατάλληλα τη σύνδεσή για την καλύτερη δυνατή απόδοση, δηλ. θα σε κάνει συνδέσιμο (connectable). Αν όλα πάνε καλά, θα σου εμφανιστεί κάτι τέτοιο:

Αν έχεις δύο πράσινα τικ (όπως στην εικόνα), πάτησε Save & Close. Αν όχι, περίμενε λίγο και ξανατρέξε το τεστ.

Σημείωση: Επειδή χρησιμοποιώ το μTorrent για Windows, οι εικόνες μπορεί να είναι λίγο διαφορετικές από το μTorrent Mac.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Register Login
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • First post
                                              Last post